LEES MEER
Nieuws

Nieuw; Everest290, dé modulaire propaanwarmtepompen

Emicon, onderdeel van de Enex Technologies groep, lanceert de Everest290-warmtepompen. Omkeerbare, modulaire warmtepompen met als propaan als koelmiddel. Let's discover!

Emicon Everest290 PAE Kp - propaanwarmtepomp

Nieuw in ons gamma zijn de Emicon Everest290 lucht-water propaanwarmtepompen. De units zijn verkrijgbaar in een tweepijps- als een vierpijpsversie en maken gebruik van scrollcompressoren en EC axiaalventilatoren. Ze zijn in staat tot een warmwaterproductie tot 70°C, zelfs bij koude temperaturen tot -20°C. Uniek onder de propaanwarmtepompen.

De PAE Kp, een tweepijpswarmtepomp, heeft een koelcapaciteit van 66 kW en een verwarmingscapaciteit van 88 kW. 
De PAE WA Kp, de tweepijpsvariante, heeft een koelcapaciteit van 105 kW en een verwarmingscapaciteit van 88 kW. 
Het vlaggenschip, de GPE Kp, is een vierpijpsunit die gelijktijdig warm water en gekoeld water op hoge temperatuur kan produceren en heeft een koelvermogen van 72 kW en een verwarmingsvermogen van 86 kW.

De cascade van modulaire units zorgt voor een ononderbroken werking tijdens een onderhoud of bij panne.

Het toestel combineert de voordelen van verwarmen en koelen op propaan met modulariteit. De Everest290−reeks laat toe tot wel 10 systemen aan elkaar te koppelen, goed voor een totale capaciteit van 900 kW.
Daarnaast brengt deze koppeling van meerdere systemen tal van voordelen met zich mee. Zo is de gebruiker zeker van redundantie, een back-up bij een defect of onderhoud.
De machine moet dankzij de modulariteit niet worden gedeactiveerd tijdens een onderhoudsservice.
Daarnaast kan er modulair gewerkt worden door middel van een cascade, waardoor er flexibel, nauwkeuriger en energiezuiniger kan worden gefocust op de effectieve behoefte van het gebouw.

Door z'n modulariteit kan het systeem ook op elk moment op een eenvoudige en effectieve manier kan worden uitgebreid.

De Everest290 in cascade (tot 10 units)