LEES MEER

Een performante &
toekomstgerichte
verwarmingsoplossing

Een totaalinstallatie van 7,2 MW aan UltraGas condensatieketels voor één van de grootste Hoval stookplaatsen in Europa.

TEC Robermont - het regionaal hoofdkantoor van de TEC in Luik

Info over het project

De TEC, da's de Waalse vervoersmaatschappij. Jaarlijks vervoeren zij zo'n 125 miljoen passagiers. In Robermont, aan de rand van Luik, bevindt zich één van de belangrijkste sites van de maatschappij. Voor het verwarmen van hun gebouwen, hallen en depot waren ze op zoek naar compacte en performante condensatieketels. De bijkomende uitdaging was dat de ketels zo snel mogelijk, maar met zo weinig mogelijk hinder geïnstalleerd moesten worden. Enter; Edergen met de dubbele Hoval UltraGas 2 gascondensatieketels. 
De installatie bestaat uit 1x UltraGas 2D (3100) en 2x UltraGas 2D (2600), met een totale capaciteit van 7,2 MW.

We spreken hier van één van de grootste Hoval stookplaatsen in Europa. De ketels in cascade verzekeren een constante werking van de installatie en voorzien de gebouwen van warmte en sanitair warm water doorheen het jaar. De hoogrendementsketels die geïnstalleerd werden, zijn stevig gebouwd uit inox (van zo'n 1,6 mm dikte) en hebben een lage retourtemperatuur dankzij de hoge stratificatie in de ketel. Bovendien zijn ze nuldebiet, waardoor er geen evenwichtsfles geïnstalleerd moet worden.
Wat uiteindelijk eind mei besteld werd, draaide vier maanden al op volle toeren. Van een vlotte samenwerking gesproken...

  • Eindklant: le TEC - regionaal hoofdkantoor in Robermont (Luik)
  • Studiebureau: Lemaire Ingénieurs
  • Installateur: Henri Dethier

WAAR?

Het regionale hoofdkantoor van de TEC in Luik

CHALLENGE

Het 'engineeren' & leveren van condensatieketels in een korte tijdspanne zonder veel hinder

OPLOSSING

7,2 MW aan UltraGas dubbele condensatieketels

STERKE PUNTEN

Inox nuldebietketel met een optimale condensatie

BEELDEN

01 / 12

BETROKKEN PRODUCTEN

De Hoval gascondensatieketel UltraGas 2 is er in een enkele of een dubbele, cascadeversie. Het zijn nuldebietketels met Hoval TurboFer warmtewisselaars uit roestvrij staal met een goede stratificatie binnenin de ketel. De TEC heeft met de UltraGas ketels een toekomstgerichte ketel in handen die klaar is voor het ecologische waterstof.

Door de compacte afmetingen kan deze vloerketel makkelijk door een deuropening. De D-versie zijn twee aparte ketels in cascade met een gemeenschappelijke rookgasuitlaat. Niet alleen kwalitatief, efficiënt en rendabel, maar ook betrouwbaar. De ketels kunnen in een cascade geplaatst worden tot 12,4 MW. Bovendien geldt er op alle ketels een garantie van 10 jaar.