LEES MEER
Nieuws

De krant 'Le Soir' gelooft in onze innovatieve technologie

In een krantenartikel over Usquare, het grootste warmtenet van Brussel, had journalist Paolo Leonardi het over onze CO2-warmtepomp, de Yukon.

Le Soir - Une Technologie innovante débarque à Bruxelles

Die warmtepomp is het speerpunt van de geothermische installatie die geïnstalleerd werd op de terreinen van de voormalige Fritz Toussaint kazerne. Ze maken onderdeel uit van het grootste warmtenet van Brussel. Twee grote primeurs die de duurzaamheidsambities van de SAU (Société d'Aménagement Urbain) in Brussel benadrukken. Met deze nieuwe Brusselse wijk wensen ze naar voren treden als voorbeeld en trekker in duurzaamheid. Met CO2 (GWP 1) kozen ze voor een koelmiddel dat geen PFAS-vervuiling nalaat, noch de aarde opwarmt.

De Yukon met een vermogen van 650 kW, is in deze oplossing, een water/water-warmtepomp die simultaan in verwarming en koeling kan voorzien. Het toestel wordt gekoppeld aan vier grote opslagtanks en zal zijn warmte/koeling verspreiden via een warmtenet van 3.500m. Le Soir was aanwezig bij de levering. De installatie is momenteel lopend, de  oplevering is voorzien voor dit najaar. Meer weten? Op onze case-pagina gaan we dieper in op dit project, op de website van Le Soir vindt u het oorspronkelijk artikel.

Le Soir - Une technologie innovante débarque à Bruxelles

Gelijkaardige artikels